Hastane doktorsuz kaldı!

Kars’ın Kağızman ilçesindeki Devlet Hastanesi doktorların tayinlerinin çıkması ve hastaneye yeni doktorda gelmeyince köyleriyle birlikte 50 bin nüfuslu Kağızman Devlet Hastanesi’nde az sayıda doktor kalması vatandaşı isyan ettirdi.

Kağızman Devlet Hastanesi’nde daha önceden 11 uzman 2 diş hekimi ve 5 pratisyen hekim bulunuyordu. Buna karşın Kağızman Devlet Hastanesi’nde şimdi 2 uzman 1 diş ve 2 tanede pratisyen hekimin görev yapmakta. Vatandaşlar, doktorların gittiğini, ilçelerinde yeterli uzman doktor kalmadığını ve sadece pratisyen hekimin olmasının ihtiyacı karşılamadığını söyleyerek feryat ettiler.

BAŞHEKİM GİTTİ HASTANE BİTTİ?
Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Selçuk Kaya’nın tayini çıkmasından sonra hastane düzeninin bozulduğu, uzman doktorların tayin isteyerek gittikleri, Kağızman Devlet Hastanesine dışarıdan ameliyat için sevk gelirken şimdi ise diğer hastanelere hasta sevkinin başladığı ileri sürüldü.

Vatandaşlar “başhekimimizi geri istiyoruz” adı altında imza kampanyası başlatmalarına rağmen her hangi bir yetkilinin ilgilenmediğini de belirttiler. ‘Sağlığımız elden gidiyor’ diyen vatandaşlar, sağlık sorununa el atılmasını istediklerini de vurgulayarak milletvekillerinden yardım istediler.

Kağızman Devlet Hastanesi giriş kapısına asılan, “22-23 Ekim tarihleri arasında kamu personeline istirahat raporu verilmez” duyurusuna karşın, Kağızman Devlet Hastanesinde yeterli doktor olmamasına rağmen doktorların nasıl izine ayrıldığı kafalarda soru işareti bıraktı.