Hastaneler Birliği çalışana yük getirmeyecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yakında kurulacak Hastaneler Birliği'nin sağlık çalışanlarına olumsuz hiçbir yük getirmeyeceğini söyledi.

Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Akdağ, sağlık çalışanlarıyla değişik illerde benzer toplantıları belirli aralıklarla yaptıklarını belirtti.

Bugün parası olmadığı için sağlık hizmeti alamayan kimsenin, pratikte hemen hemen hiç kalmadığını vurgulayan Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

'Çok nadiren buna benzer durumlarla karşılıyorsak, nerede bir kör nokta kalmış, problemli bir alan kalmış onu da çözerek yolumuza devam ediyoruz. Yakında Hastaneler Birliği kurulmuş olacak. Bu hususta, bir dünya dedikodu ürettiler. Şundan rahatlıkla emin olabilirsiniz;

Hastaneler Birliği sadece daha verimli, performansı daha iyi takip edilen, daha kolay hizmet üretecek yeni bir sistem demektir. Sağlık çalışanlarına, olumsuz hiçbir yük getirmemektedir. Ama sağlık yöneticileri açısından durum biraz farklı. Hastanelerde çalışacak sağlık yöneticileri artık sözleşmeli yöneticiler olacak. Biz onlarla 2 yıllığına, belki 3 yıllığına sözleşmeler yapacağız.'