Kamu hastanelerine 100 CEO atanıyor!

Kamu hastaneleri birleşiyor. Kamu Hastaneler Birliği İl Genel Sekreteri hastanelerin yönetiminde olacak

Mart ayında 81 ilde hayata geçirilmesi planlanan Kamu Hastaneler Birliği’nde sona gelindi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki 842 kamu hastanesini il bazında bölgelere ayırarak birleştirdi. Bakanlık, bu hastaneleri yönetecek 100 Kamu Hastaneler Birliği İl Genel Sekreter (CEO) listesi de hazırladı.

LİSTE BAŞBAKANLIK’TA
Türkiye genelinde birleştirilen 100 büyük hastaneyi yönetecek CEO’ların isim listesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Başbakanlığa sunuldu. Başbakan Erdoğan’ın, 40 milyarı bulan bütçesiyle Türkiye’nin en büyük şirketi haline gelen Kamu Hastaneler Birliği’ni yönetecek olan İl Genel Sekreter isimlerinin bazılarının üzerini çizdiği ve yeniden belirlenmesini istediği öğrenildi. İsimleri açıklamayı planladığı ileri sürülen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, il sağlık müdürü ve il halk sağlık müdürlerini toplantı için Ankara’ya çağırdı. CEO atamalarının bu hafta içinde yapılacağı belirtildi.

İSTANBUL 5 BÖLGE
54 ayrı kamu hastanesi olan İstanbul, “Anadolu Kuzey, Anadolu Güney, Fatih, Beyoğlu, Bakırköy” olarak 5 ayrı bölgeye ayrıldı. Yaklaşık 4 milyar cirosu olan hastanelerin 5’e bölünmesi halinde her CEO ortalama 1 milyar liralık bütçeyi yönetecek. Anadolu’da ise bir CEO ortalama 500 milyon TL cirolu hastaneyi yönetecek. İstanbul’daki CEO’lar arasında İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özgür Yiğit, Hamza Müslümanoğlu, Ali İhsan Taşçı, İstanbul Sağlık Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Şuayip Birinci’nin adı geçiyor. Atanacak olan CEO’lar, hastanelerde kendi ekibini oluşturacak. CEO’ların belirleyeceği yeni yöneticiler, sözleşmeli olarak göreve başlayacak. Böylece yönetici kadrosunda çalışmayı kabul eden kamu personeli, sözleşmeli personel statüsünde olacak.