Tirebolu da hastane yönetimi değişiyor mu?

 
Kamu tarafından yeni bir sağlık politikası olarak başlatılan ve Devlet tarafından işletilen bütün hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak uygulamalarda sona yaklaşıldı.

 Kamu hastaneler birliği Giresun genel sekreterliğine ( CEO) sağlık bakanlığının bölge koordinatörü Dr.Beytullah Şahin getirildi.Dr. Şahin'in belli bir zamandır Giresundaki kamu hastaneleri üzerinde çalışma yaptığı ve her hastanenin şuanki durumunu çok iyi bildiği söylendi.

Genel sekreter Şahin'in göreve başlamasıyla beraber Giresun merkez ve İlçelerde bulunan kamu'ya ait bütün hastanelerden sorumlu olacağı ve her türlü tasarrufu kullanma hakkı olacağı belirtildi.
Kamunun  kendisine bağlı hastaneleri daha verimli ve  aynı zamanda kaynakların da  pozitif kullanılması yönünde düşüncesi olduğunu belirten yetkililer; atanacak yeni hastane yönetimlerinin veya devam edilecek olanların bundan sonraki çalışma performanslarının çok daha  önemli olduğunu yapılan rutin değerlendirmeler sonucunda başarısız olan yöneticilerin genel sekreter tarafından görevilerinden alınacağını belirttiler.
Hastanelere yeni atanacak başhekim,hastane müdürü ve yeni başhemşirenin yetkilerinin ve sorumluluklarının artacağı ve yeni yöneticilerin sözleşme imzalayacakları belirtildi.
 

Tirebolu Devlet Hastanesi yönetimi değişiyor mu?

Tirebolu Devlet Hastanesi başhekimliğini uzun yıllardır Op.Dr. Kenan Yavuz yapmaktadır. Edindiğimiz ve (yeni Tirebolu) haber sitemize ulaşan bilgiler ışığında başhekim Yavuz'un yeniden başhekimlik  sözleşmesi imzalamak için Ankara da olduğu ve sözleşme imzalayacağı  günde sözleşmesinin şimdilik bekletildiği bilgisidir.

Başhekim Op.Dr.Kenan Yavuz

Başhekim Kenan Yavuz'un sözleşmesinin niçin bekletildiği  şimdilik esrarını korurken önümüzdeki günlerde veya bayram sonrasında durumun netlik kazanacağı ifade edildi.

Hastane müdürü Hicabi Menteşe'nin emekliliğe ayrılması ile boşalan müdürlük koltuğuna vekaleten Yusuf  Gökçek bakmakta olup; yeni yönetim kademesinde müdür vekili Gökçek'in şartlarının tutmaması nedeniyle kesinlikle olamayacağıdır.
Müdür vekili Yusuf Gökçek


Hastane müdürlüğü için bir çok kişinin isminin geçtiği  (yeni Tirebolu) haber sitenize gelen bilgiler arasında.
Bu isimlerinde önümüzdeki günlerde  netleşeceği tahmin edilirken bu konuda  (yeni Tirebolu) haber sitenize gelen  en ilginç durumun birden fazla kişiye verimiş olan müdürlük sözü olmasıdır.
Müdürlük sözü  verilen kişilerin hem hastane içinden hem de hastane dışından olması seçiciliği zorlaştırırken Giresun merkezden ve daha değişik kurumlardan da atama olabileceği gelen bilgiler arasında bulunmaktadır.

Hastanelerde yeni sisteme göre değiştirilmesi veya göreve devam edileceği başka bir yönetim kademesi de Başhemşirelik.Tirebolu  Devlet Hastanesinde başhemşireliği şu an için  Neşe Yaman yapmaktadır.

Başhemşire Neşe Yaman
Geçtiğimiz aylarda başhemşirelik yapan Neşe Yaman'ın görevden alınacağı ve yerine başka bir hemşirenin atanacağı bilinmektedir.
Ancak atama değişikliği bazı nedenlerle yapılamamış ve Neşe Yaman görevinde kalmaya devam etmişti.Genel sekreterlik bünyesinde başhemşirelik makamının bundan sonra nasıl şekilleneceği netlik kazanmazken hastane içersinden başka bir hemşirenin Genel sekreterin de uygun görmesiyle bu koltuğa oturabileceği edinilen bilgiler arasında.
Önümüzdeki günlerde yeni sistemin daha da şekillenmesi ve netleşmesiyle yeni atamaların yapılacağı ve yöneticilerin performanslarına göre değerlendirileceği bildirildi.