Balıkesir Devlet Hastaneleri'nde Yeni Dönem

Sağlık Bakanlığı’nın Kamu Hastaneleri Birliği uygulamasına geçilmesine sayılı gün kala, İl genelinde çok sayıda hastane başhekim, başhemşire ve hastane müdür ile yardımcılarında vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamak amacıyla üst düzey kadrolarda değişikliğe gidildi.

Balıkesir'de Kamu Hastaneleri Birliği uygulmasına 2 Kasım tarihinden itibaren geçileceğini belirten İl Sağlık Müdürü aynı zamanda Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreterliği görevine getirilen Dr. Hasan Yılmaz, yeni düzenlemede ihtiyaç bulunan yerlerde yeni idareciler ile sözleşmelerin imzalandığını ve geçişin sorunsuz olabilmesi için, çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değişikliklerin bu hafta içinde açıklanacağını belirten Yılmaz, hedeflerinin hastalara devlet şefkatinin en üst düzeyde verilmesinin sağlamak olduğunu, bunun için gece gündüz demeden başta kendisi olmak üzere, en alt birimine kadar vatandaşların hastanelerden dört dörtlük hizmet alabilmesi için çalışmak olarak nitelendirdi.

Edindiğimiz bilgiye göre, Körfez ilçelerinden Ayvalık ve Edremit hastanelerinde değişikliğe gidilirken, Burhaniye ve Havran devlet hastaneleri başhekimlikleri yerlerini korudular.

Edremit Devlet Hastanesi başhekimliğine, 31 yaşında olmasına rağmen tecrübesi ile dikkat çeken aynı hastanenin idari kadrolarında uzun zaman görev yapan Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Gökhan Tuna Öztürk atandı. Öztürk’ün Cuma günü göreve başlaması beklenirken, başhekim Dr. Cengiz Güngör’ün aynı hastanede kalarak genel cerrah olarak çalışmayı tercih etmesi ise dikkat çekti.

Ayvalık Devlet Hastanesi başhekimliğine ise, aynı hastanede görev yapan Anestesi Uzmanı Dr. Kürşat Eşlik ile sözleşme imzalandı. Başhekim Anestesi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr.Osman Uçmaz ise İzmir Alsancak Devlet Hastanesi’ne atandı.

Başarılı olan Havran Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cemal Seven ile yoğun şikayet yaşanmasına rağmen Burhaniye Devlet Hastanesi’nde ise Dr. Mustafa Atahan Gürkan Acar yerlerini korudular.

Görevden alınan ve yerleri değişenler ile yeni atanan diğer başhekim, başhemşire, müdür ve yardımcıların isimlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından bu günlerde açıklanması bekleniyor.