Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Baştuğ:

Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, "Her yönüyle şeffaf, sürdürülebilir bir sistem kurmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin her ilinde 2 Kasım tarihi itibariyle hayata geçirilen Kamu Hastaneleri Birliği, Bursa'da da faaliyete geçti. Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreterlerliği'ne ise İstanbul Beykoz Devlet Hastanesi'nde uzun yıllar başhekim olarak görev yapan Opr. Dr. Yavuz Baştuğ getirildi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasında basın toplantısı düzenleyen Baştuğ, Bursa'daki birliğin Türkiye'nin en büyük ölçekli birliği olduğunu belirtti.

Baştuğ, birliğin faaliyete geçmesindeki amacın, kamu hizmeti sunan hastanelerin tek bir yönetim altında toplanması olduğunu ifade ederek, "Yeni sistemle gelen en önemli değişiklik, hastanelerde ve buna bağlı birliklerdeki yöneticilerin sözleşmeli hale gelmesi. Sözleşme süresince bu yöneticiler, belirli kriterler baz alınarak, karneyle takip edilecek. Karnesi iyi olanlar, görevine devam edebilecek. Yeterli başarı göstermeyenlerin ise ya kazancı düşecek yada sözleşmeleri sona erecek. Sistemin özünde profesyonel yöneticilik, yerinde yönetim ve kaynakların verimli kullanımı amaçlanıyor" diye konuştu.

Birliğe Bursa'da 3 tanesi ağız ve diş sağlığı merkezi olmak üzere 21 kamu hastanesinin bağlandığını belirten Baştuğ, şunları kaydetti:

"Her yönüyle şeffaf, sürdürülebilir bir sistem kurmak istiyoruz. Bursa'nın sağlık alanındaki sorunları kabaca biliyorum. Yoğun bakımlar, acil servisler ve özellikle özellikli hasta odalarının önceliğimiz olduğunun farkındayım. Bunları çözmeye çalışırken, resmi büyük göreceğiz. Bursa bir bölge merkezi konumunda. Artık sistemi iki icracı, bir denetçi gibi düşünülebiliriz. Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Birliği icracı kurumlar. Acil hizmetlerinden, İl Sağlık Müdürlüğü sorumlu. Hepsinin sınırları çizilmiş durumda."