Kamu Hastaneler Birliği için atamalar başladı

Sağlık Bakanlığının 'sağlıkta dönüşüm' politikası kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneler Birlikleri (KHB) bu sabahtan itibaren resmen yürürlüğe girdi.

Bu arada atamaları yapılıp sözleşmeleri imzalanan 100'e yakın KHB Genel Sekreteri de 2 Kasım Cuma sabahı resmen işbaşı yaptı.

GENEL SEKRETER HASAN YILMAZ VE EKİBİ
Balıkesir İl Sağlık Müdürü iken Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak atanan Dr. Hasan Yılmaz, kamu hastanelerindeki yeni personel düzeninin sağlandığını, yeni atanan sorumluların görevlerine başladığını, pazartesi gününden itibaren yeni sistemin tam anlamıyla işbaşında olacağını bildirdi. Balıkesir KHB Genel Sekreteri Hasan Yılmaz'a bağlı olarak üç başkanlık oluşturuldu. Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Kocaöz Genel Sekreterlik Tıbbi İşler Başkanlığına getirildi.

Halil Kavak İdari İşler Başkanı ve Ebru Demiröz Mali İşler Başkanı oldu. Balıkesir'in üç büyük hastanesine ise yeni yöneticiler atandı, başhekimler bu yöneticilere bağlı olarak görev yapacak. Bitlis Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Tezcan Sezgin Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticiliğine atandı. Hastanenin başhekimi Hasan Hocaoğlu değişmedi. Başhekim Hocaoğlu ve iki yardımcısı hastanenin yöneticisi Tezcan Sezgin'e bağlı olarak görev yapacak. Devlet Hastanesinde başhekim yardımcısı kadrosu ise ikiye düşürüldü. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde ise başhekim Servet Kocaöz'ün Tıbbi İşler Başkanlığına yükselmesi ile boşalan başhekimliğe Halil Rıfat Çanakçı getirildi. Atatürk devlet Hastanesi Yöneticiliğine Balıkesir Devlet Hastanesinde görevli Anestezi Uzmanı Çetin Duran atandı.

Başhekim Çanakçı da iki yardımcısı ile birlikte hastanenin yöneticisine bağlı olarak görev yapacak. Balıkesir'deki üç büyük hastaneden sonuncusu ise Bandırma Devlet Hastanesi. Bandırma Devlet Hastanesi Yöneticisi Balıkesir'de görev yapan Genel Cerrah Serdar Yazıcı oldu. Bandırma Devlet Hastanesi başhekimliğine ise Yahya Kemal Çalışkan getirildi. Kurban Bayramında aniden Ankara'ya çağrılan Sağlık Genel Sekreterleri ile genel sekreterlere bağlı Tıbbı İşler, İdari ve Mali İşler başkanları Sağlık Bakanlığında görevlendirmeleriyle ilgili sözleşme imzaladılar. Balıkesir Devlet Hastanesinde 8 olan başhekim yardımcı kadrosu 2'ye düşerken, başhemşire ve 5 yardımcısının kadrosu tamamen kaldırıldı. Atatürk Devlet Hastanesinde 6 başhekim yardımcısı ikiye düşerken, başhemşire ve 6 yardımcısı tamamen kalktı. Ayrıca Devlet Hastanesinde hastane müdürü ve 7 yardımcısı ile Atatürk Devlet Hastanesindeki hastane müdürü ve 6 yardımcısının kadrosu kaldırıldı.

BAŞHEMŞİRELİKLER TIBBİ BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ OLDU
Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğine Ümit Tutar atanırken, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Zekai Kafaoğlu yerini korudu. Diş hastanesindeki başhekim yardımcısı bire düştü. Bu arada, Kamu Hastanelerindeki yeni yapılanma çerçevesinde yine büyük hastanelerdeki başhemşireler de yerlerini müdürlüğe bıraktı. Hastanelerdeki yönetici, başhekim ve başhekim yardımcıları tıbbi idareyi oluştururken, yine yöneticiye bağlı olarak aynı hastanelerde İdari Mali İşler Müdürü ve yardımcısı ile Tıbbi Bakım Hizmetleri Müdürü ve yardımcısı olacak. Otelcilik Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili olarak ise Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasında kadro tahsisiyle ilgili görüşmelerin henüz devam ettiği, bu birimle ilgili şu anda kesin bir yapılanma ve görevlendirmenin henüz olmadığı öğrenildi.

Balıkesir KHB Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, görevlerinin bu sabah itibariyle (2 Kasım) resmen başladığını, 5 Kasım Pazartesi Kamu Hastaneler Birliğinin tam kapasite görevlerinin başında yeni sisteme geçmiş olarak çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. Bu arada, Genel Sekreterliğe atanan Hasan Yılmaz'dan boşalan İl Sağlık Müdürlüğüne vekaleten il sağlık müdür yardımcısı Arzu Yazıcı getirildi. Genel Sekreter Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğüne önümüzdeki günlerde asaleten bir müdürün atamasının yapılacağını kaydetti. Yeni düzen nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğünde ve hastanelerde yeni şemaya göre oda düzenlemeleri yapıldı. Hasan Yılmaz, kamu hastanelerinde otel konforunda beş yıldızlı kalitede sağlık hizmetleri verileceğini, çalışmaların titizlikle yürütüleceğini ifade etti.

HASAN YILMAZ KİMDİR?
Dr. Hasan Yılmaz, 1968 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1993 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılında Sağlık Kurumları İşletmeciliği dalında yüksek lisans yaptı. 1993 yılında Sivas Yıldızeli Devlet Hastanesi acil servisinde ilk görevine başladı. Aynı yıl Zara - Şerefiye Sağlık Ocağı'na tayin oldu. 1994 - 2000 yılları arasında Zara Sağlık Grup Başkanlığı ve Zara Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüttü. Askerlik hizmeti için 2000 yılında görevine ara verdi. Haziran 2003 - Temmuz 2009 tarihleri arasında Zara Sağlık Grup Başkanlığı ve Zara Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine devam etti. 2006 - 2008 yılları arasında Sivas, Yozgat ve Erzincan Tabip Odası Genel Sekreterliği ile 2008 - 2009 yılları arasında Sivas ve Erzincan Tabip Odası Başkanlığı görevini sürdürdü. Temmuz 2009 - Ağustos 2010 tarihleri arasında Nevşehir İl Sağlık Müdürü olarak hizmet verdi. Ağustos 2010 tarihinden itibaren Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Hasan Yılmaz, 2 Kasım 2012 tarihinde Balıkesir Kamu Hastane Birlikleri Genel Sektereri olarak atandı. Hasan Yılmaz evli ve 2 çocuk babası.