Kamu Hastane Birliği Sistemi

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Kamu Hastane Birliği Sistemi ile bölgedeki tüm hastanelerin bakanlık tarafından atanan Kamu Hastane Birliği Sekreteri tarafından kontrol edileceğini söyledi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamaya konulan Kamu Hastane Birliği Sistemi ile vatandaşların daha verimli ve hızlı şekilde sağlık hizmeti alacağını ifade etti.

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnameye göre kurulan Kamu Hastaneleri Birlikleri'nin kontrolünün Sağlık Bakanlığı tarafından atanan Kamu Hastane Birliği Sekreterinde olacağını dile getiren Tekin, tek elden yönetim ile kamu kaynaklarının global bütçe kapsamında daha verimli, düzenli ve en yüksek seviyede kullanılacağını belirtti.

Tekin, ilde hastanelere yapılan alımlarının tek kalemden yapılmasının önemine değinerek, şunları söyledi:

"Bölgedeki tüm hastaneler bakanlık tarafından atanan Kamu Hastane Birliği Sekreteri tarafından kontrol edilecek. Hastanelerin otomasyon alımları, ihaleleri ve fatura ödemeleri gibi konular tek elden yürütülecek ve yönetilecek. Böylece kamuda kaynak israfının önüne geçilmiş olunacak. Herhangi bir sorunda direkt olarak bakanlıkla görüşülecek ve en hızlı şekilde çözüme ulaşılacak."

İl Sağlık Müdürülüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birlikleri olmak üzere sağlık sektörünün 3'e ayrılacağını belirten Tekin, Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterinin tek noktadan kontrolü ile sağlık personellerinin dağılım dengesizliği sorunu ortadan kaldıracağını, prosedüre takılan durumların sona ereceğini bildirdi.

Cihan Tekin, Sağlık Bakanlığı tarafından Niğde, Kayseri ve Bursa'nın Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlerinin görevlerine atandığını, Muğla için de yakın zamanda atama yapılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Utku Uçrak
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - Muğla